ویژگی های منحصر به فرد سیستم دیجیتال ساینیج (Digital Signage)

سیستم دیجیتال ساینیج شرکت کاماسیستم در مواردی از نمونه ی مشابه خارجی کامل تر بوده و در برخی ویژگی های فنی از رقبای خود جلوتر است. همانگونه که در بخش های قبلی اشاره شد، برخی قابلیت های خاص با توجه به نیازهای خاص کاربران داخلی و وضعیت زیرساخت های مخابراتی و IT کشور و محدودیت پهنای باند شبکه محیط کارفرما در این سیستم ایجاد شده و به بیان دیگر سیستم نسبت به مشابه های خارجی خود بومی سازی گردیده است. تعدادی از امکانات این محصول که در برخی نمونه های خارجی یافت نمی شود در زیر آورده شده است:
  1. Allowed Download Time
    در تنظیمات تعریف نمایشگر، می توان تعیین کرد که نمایشگر تنها در زمان های مشخصی از روز اجازه دانلود و بروزرسانی محتواهای خود را از روی سرور دارد. این امر سبب اشغال کمتر و کنترل شده ی پهنای باند خطوط می شود و علاوه بر جلوگیری از اختلال در شبکه های داخلی و اینترنت سازمان، امکان استفاده از این زیرساخت ها در ساعات بعد از پایان ساعت اداری را فراهم می آورد.
    برای هر نمایشگر تعریف شده در سیستم گزینه ی Edit وجود دارد که که با انتخاب آن صفحه ای مطابق شکل زیر نمایش داده می شود که در بخش Allowed Download Time در آن می توان زمان شروع و پایان مجاز برای دانلود را تعیین کرد.
    دیجیتال ساینیج
  2. Bandwidth
    با بهره گیری از این قابلیت می توان پهنای باند قابل استفاده برای هر نمایشگر را بسته به کاربرد و محتوای نمایش داده شده بر روی آن محدود و کنترل نمود. استفاده از این امکان هم با رفتن به بخش Edit برای هر نمایشگر مطابق شکل زیر امکان پذیر است
    دیجیتال ساینیج
  3. File Expiry
    با استفاده از قابلیت تعیین زمان انقضای فایل ها می توان تعیین نمود که اگر از آخرین مورد استفاده از فایل یا محتوای دانلود شده توسط نمایشگر زمان معینی گذشته باشد، آن فایل از حافظه ی player پاک شود. این کار با توجه به ظرفیت محدود حجم هر player و استفاده طولانی مدت از آن امری ضروری به نظر می نمود، لذا این قابلیت به صورت بومی بر روی این سیستم پیاده سازی گردید.
    این قابلیت نیز از طریق همان بخش Edit نمایشگر قابل دسترس است.
    دیجیتال ساینیج
  4. Connection Period
    به منظور نظارت کامل مدیریت سیستم بر روی تمامی نمایشگر ها و اطلاع از وضعیت آنها در راهکار پیشنهادی شرکت کاماسیستم قابلیتی در نظر گرفته شده که طبق آن در فواصل زمانی معین به صورت خودکار از هر نمایشگر عکسی گرفته شده و به سرور اصلی ارسال می گردد تا در صورت بروز مشکل در هر نمایشگر اقدام عاجل جهت رفع آن صورت پذیرد. در تنظیمات مربوط به این قابلیت می توان مشخص کرد که نمایشگر وضعیت خود را با چه دوره ی زمانی ای به سرور اطلاع دهد. این زمان را می توان با توجه به اهمیت کارکرد درست نمایشگر به طور مجزا برای هر نمایشگر تعیین نمود. این امکان هم مانند امکانات بالا از بخش Edit نمایشگر مطابق شکل زیر قابل دسترسی است.
    دیجیتال ساینیج
  5. RS232
    این ویژگی امکان کنترل از راه دور نمایشگر های متصل به سیستم را توسط اپراتورها و مدیر سیستم فراهم می نماید. بدین ترتیب این افراد می توانند از مرکز کنترل سیستم، هر یک از نمایشگر ها را خاموش و یا روشن نموده و تنظیمات صدا و تصویر آنها را تغییر دهند.این قابلیت می تواند کمک بسیاری از جهت عدم نیاز به حضور در محل برای تغییر در نمایشگر داشته باشد.
  6. قابلیت پخش لینک تصویری و OTT شامل HTTP , RTSP , IGMP , HLS
    نرم افزار شرکت کاماسیستم علاوه بر فرمت های معمول محتوای سیستم های دیجیتال ساینیج ، قابلیت پخش لینک های تصویری و پخش زنده را هم دارا بوده و تنوع گسترده ای از انتخاب ها را جهت ارتباط مدیریت سیستم با مخاطبین در اختیار او قرار می دهد. این قابلیت امکان اتصال سیستم به سرورهای پخش زنده (Streamer) را مهیا نموده و مدیر سیستم می تواند تمام یا قسمتی از صفحه هر نمایشگر را به صورت دلخواه به پخش تصاویر تلویزیونی زنده اختصاص دهد.
    در مورد پخش زنده و دوربین های مداربسته نیز، با توجه به اینکه سیگنال ها از دوربین ها و سرورهای مختلف دریافت می گردند، هریک از آنها دارای انکودینگ، فرمت، سایز، شرایط دریافتی و شبکه ای و به طور کلی مشخصات متفاوتی هستند که پخش آنها به طور مستقیم و بدون تغییر و یک دست سازی، اگرچه با سختی ممکن است اما بهترین انتخاب نیست. با توجه به این موضوع پیشنهاد می گردد که کلیه سیگنال ها از دوربین های مختلف روی یک سرور واسط دریافت شده و پس از آماده سازی، روی سیستم دیجیتال ساینیج پخش گردد.
    به این ترتیب در راهکار پیشنهادی شرکت کاماسیستم، یک سرور واسط برای آماده سازی سیگنال های پخش زنده و دوربین های مداربسته در نظر گرفته شده است. این سرور روی یک ماشین مجازی (Virtual Machine) دارای سیستم عامل لینوکس سرور پیاده سازی می شود و با استفاده از تجربیات متعدد شرکت و نیز نرم افزارهای طراحی شده توسط شرکت کاماسیستم در حوزه ترانسکودینگ و استریمینگ تصویر، به عنوان واسطی بین منابع مختلف سیگنال زنده و سامانه دیجیتال ساینیج عمل می کند. بسته به نوع سیگنال، در این سرور عملیات مختلفی برای آماده سازی انجام می پذیرد. از جمله این عملیات می توان به تغییر فرمت، Encoding، Transcoding، تغییر سایز تصویر و ... اشاره کرد. لازم به ذکر است که وجود این سرور واسط امکانات بیشتری مانند افزودن لوگو و ... به مجموعه اضافه می کند.
    در این راستا سرور پخش زنده سهند و سرور انکدر - ترانسکدر رامند در شرکت کاماسیستم طراحی و تولید شده است.
    البته راهکار دیگر برای پخش زنده کانال های تلویزیونی بر روی نمایشگرهای شهری نصب آنتن جداگانه (آنتن زمینی یا ماهواره) برای هر نمایشگر در محل آن و دریافت و تبدیل سیگنال ورودی توسط خود Client ها می باشد. البته این راهکار در مقایسه با قرار دادن یک سرور Streamer در شبکه از لحاظ سخت افزاری هزینه ی بیشتری را شامل خواهد شد؛ چرا که در این حالت هر کلاینت به نوعی خود باید نقش Streamer را ایفا نموده و مشخصات سخت افزاری بالاتری را طلب می نماید. همچنین مشکلاتی همچون امکان ضعیف بودن سیگنال در برخی مناطقی که نمایشگرها در آنها واقع شده اند و در نتیجه نبود امکان دریافت بعضی کانالها در آن مناطق نیز یکی از مشکلات محتمل در اجرای این راهکار است.
    ذکر این نکته در اینجا ضروریست که در صورت تمایل کارفرما برای پشتیبانی سیستم از این ویژگی، باید زیرساخت های لازم (از جمله شبکه با سرعت بالا) فراهم شود.
  7. LDAP Authentication
    در برخی شرکت ها و سازمان های بزرگ با کارکنان متعدد و سیستم های نرم افزاری مختلف، ایجاد نام های کاربری و گذرواژه های متعدد برای کارکنان در هر سیستم به صورت مجزا معمول نبوده و هر کاربر برای تمامی سیستم های سازمانی از یک نام کاربری و گذرواژه استفاده می نماید. در این حالت معمولاً با استفاده از یک LDAP Server کلیه دسترسی های لازم برای هر کاربر در هر یک از سیستم های سازمانی تعریف شده و بدین ترتیب علاوه بر کاستن از پیچیدگی سیستم ها و سردرگمی کاربران، مدیریت دسترسی آنان به سیستم نیز تسهیل می گردد.
    راهکار دیجیتال ساینیج شرکت کاماسیستم این قابلیت را دارد که با LDAP Server مورد نظر سازمان تطابق یافته و احراز هویت آن از طریق این سرور انجام پذیرد. این قابلیت یکی از قابلیت هایی بود که از ابتدا در سیستم وجود نداشت، اما به درخواست مسئولان شرکت ایرانسل و جهت تطبیق با سیستم های داخلی آن شرکت به صورت سفارشی در سیستم ایجاد گردید.
    با رفتن به قسمت Setting در بخش Management، صفحه ای دیده می شود که گزینه ای با عنوان LDAP در بالای آن وجود دارد که با رفتن به آن قسمت می توان به این امکان نرم افزار دسترسی یافت.
    دیجیتال ساینیج
  8. dl. Bandwidth
    در طراحی لایه ها در نرم افزار شرکت کاماسیستم می توان پهنای باندی مشخص نمود که مشخص می کند این لایه حداکثر با چه پهنای باندی می تواند دانلود شود. با توجه به محدودیت های پهنای باند موجود در ایران وجود اینگونه قابلیت ها در سیستم به مدیر کمک می کند که ظرفیت محدود پهنای باند در اختیار خود را راحت تر بین سیستم های مختلف مدیریت نماید.با رفتن به بخش لایه ها و انتخاب گزینه ی Edit برای هر لایه، صفحه ی زیر نمایش داده می شود که گزینه ی dl.Bandwidth در آن قابل رویت است.
    دیجیتال ساینیج
  9. dl.Time Before Play
    می توان تعیین کرد که هر لایه پس از گذشت مدت زمان مشخصی از دانلودش اجازه ی پخش شدن را دارد. این ویژگی نیز مانند dl. Bandwidth از بخش Edit برای هر لایه قابل دسترسی است.
    دیجیتال ساینیج

مطالب مرتبط و تکمیلی دیجیتال ساینیج (Digital Signage)

پروژه های انجام شده دیجیتال ساینیج (Digital Signage)