چالش های مرتبط با پروژه دیجیتال ساینیج (Digital Signage)

چالش های مرتبط با پروژه دیجیتال ساینیج (Digital Signage)
بر اساس تجربیات گذشته شرکت کاماسیستم، سه دغدغه اصلی کارفرمایان محترم در اجرای پروژه های دیجیتال ساینیج را می توان به شرح ذیل بیان نمود.
در این بخش، این چالش ها به اختصار تشریح و در صورت تمایل کارفرمایان محترم، شرکت کاماسیستم آمادگی دارد راه حل های مرتبط با چالش های فوق و یا هر چالش دیگر مد نظر را به صورت جداگانه بررسی و طرح لازم را ارائه نماید.
  1. شبکه ی ارتباطی و امنیت سیستم
    همانگونه که پیش از این اشاره شد، بستر شبکه یکی از اجزای اصلی سیستم Digital Signage می باشد. باید شبکه مناسبی مابین سرور ها و نودها برقرار باشد تا مدیران بتوانند در هر لحظه سیستم را کنترل نمایند.
    درباره شبکه، دو بحث اساسی مطرح می شود:
    • 1-1. پهنای باند
      سیستم Digital Signage به صورت آفلاین کار می کند و محتواها تنها با یک بار بارگذاری بر روی نمایشگر، دیگر برای پخش نیازی به ارتباط با سرور ندارند. از این رو، برای این سیستم یک شبکه Unmanaged با پهنای باند استاندارد کفایت می کند. همچنین ویژگی های خاص سیستم Digital Signage شرکت کاماسیستم مانند کنترل پهنای باند و زمان بارگذاری محتواها، نیاز به پهنای باند را کمتر و کمتر می کند.
    • 1-2. امنیت شبکه
      بحث امنیت در سیستم های Digital Signage نیز که بالطبع از اهمیت بسیاری زیادی برخوردار است به دو دسته کلی تقسیم می شود:
      • 1-2-1. امنیت در اجزاء سیستم
        • 1-2-1-1. امنیت سرور (Server Security)
          امنیت سرور در سیستم Digital Signage از پارامترهای مختلفی نشات می گیرد که اول شامل نوع سیستم عامل این سرور می باشد و دوم پروتکلها و الگوریتم های امنیتی است که در این سرور در راستای تامین امنیت دسترسی و شناسایی کاربران از آنها استفاده شده است.
          سیستم عامل لینوکس (Linux) دارای مزایای بسیاری نسبت به سایر سیستم عامل های رایج مانند ویندوز (Windows) می باشد. یکی از این مزیت ها، مزیت امنیتی این سیستم عامل می باشد. برخی از مزایای این سیستم عامل به شرح زیر می باشد:
          • 1-2-1-1-1. پایداری و استحکام: سیستم های مبتنی بر لینوکس به خوبی توانایی اجرایی بودن طی سال ها و بدون هیچ توقف و شکست را دارند. لینوکس به راحتی می تواند تعداد زیادی از فرآیندها را در یک لحظه اجرا کند.
          • 1-2-1-1-2. در لینوکس یک سیستم خود چیدمانی تعبیه شده است که داده ها را روی دیسک می نویسد و سرعت فراخوانی اطلاعات به مراتب بیشتر خواهد بود.
          • 1-2-1-1-3. در لینوکس هسته سیستم Kernel Linux است و عملکرد جداگانه از محیط گرافیکی و نرم افزارها دارد و در نتیجه هنگ کردن یک برنامه، باعث هنگ کردن کل سیستم نمی شود.
          • 1-2-1-1-4. لینوکس ذاتاً امن تر از ویندوز می باشد، زیرا که لینوکس در واقعیت بر اساس یونیکس ساخته شده است.
          • 1-2-1-1-5. با توجه به متن باز بودن سیستم عامل لینوکس، ابزارهای امنیتی خوبی بر روی هسته آن وجود دارد.
          علاوه بر مطالب ذکر شده، در راهکار پیشنهادی سیستم Digital Signage شرکت کاماسیستم، از نسخه های به روز Linux استفاده می شود که دارای پشتیبانی های منظم می باشد.
          برای تامین امنیت دسترسی کاربران به سرور سیستم Digital Signage می توان از پروتکل https استفاده کرد.
          در این پروتکل برای شناسایی و اعتبار سنجی سرور مرکزی سیستم (Authentication) می توان از CA یا Certificate Authority استفاده نمود. لازم به ذکر است در سیستم Digital Signage دو نوع CA قابل استفاده می باشد. نوع اول دریافت و تهیه CA از سازمان های معتبر بین المللی می باشد که با توجه به نیاز به اتصال دائمی به اینترنت توصیه نمی گردد. روش و نوع دوم دریافت CA به صورتLocal از طریق سرور داخلی سازمان مانند CA تحت ویندوز می باشد.
        • 1-2-1-2. امنیت کلاینت (Client Security)
          امنیت کلاینت شامل دو قسمت سیستم عامل و امنیت فیزیکی می باشد. سیستم عامل مورد استفاده در کلاینت ها مانند سیستم عامل سرور، لینوکس می باشد که تمام مزایای ذکر شده در بخش سرور در این قسمت نیز برقرار خواهد بود. همچنین تمام پورت های کلاینت به غیر از پورت HDMI ( جهت ارتباط کلاینت با تلویزیون) و LAN (جهت اتصال به شبکه و سرور Digital Signage) غیر فعال گردیده است.
      • 1-2-2. امنیت ارتباط بین اجزاء سیستم
        همانگونه که در قسمت قبل توضیح داده شد ارتباط بین اپراتور سیستم مرکزی با سرور با توجه به استفاده از پروتکل https از نوع ارتباطات امن بوده و هیچگونه اطلاعاتی نمی تواند به عنوان اطلاعات ارسال شده از اپراتور وارد سرور شود.
        نکته اساسی و حائز اهمیت در سیستم، احراز هویت سرور توسط کلاینت ها می باشد تا از دریافت اطلاعات نادرست توسط کلاینت ها جلوگیری شود.
  2. همسان سازی نرم افزار با نیاز مجموعه
    سیستم دیجیتال ساینیج به مانند تمامی سامانه های تعاملی جهت برآورد نیاز سازمانها نصب و راه اندازی می گردد و تفاوت ماهیت عملکرد سازمانها موجب می شود یکی از دغدغه های اصلی کارفرمایان تناسب و همسان سازی سامانه با نیاز آنها باشد. جهت برآورد این امر لازم است که شرکت مجری علاوه بر اینکه توانایی ایجاد این تغییرات را در سیستم داشته باشد، تعهد نماید در مدت زمان مشخص (به طور مثال یکساله) این تغییرات را بدون اخذ هزینه در سیستم ایجاد نماید.
    با توجه به این مساله که نرم افزار دیجیتال ساینیج شرکت کاماسیستم به طور کامل توسط تیم فنی و مهندسی مستقر در شرکت طراحی و تولید گشته است، این شرکت تعهد می نماید کلیه تغییرات لازم مد نظر کارفرما را بر روی سیستم پیاده سازی نماید.
  3. پراکندگی نودها
    یکی از مسائل مهم در اجرای برخی از پروژه ها، پراکندگی تعداد مراکز شرکت در سطح کشور می باشد. در صورت تمایل کارفرمای محترم به گسترش سیستم دیجیتال ساینیج، سناریو و نحوه گسترش سیستم جداگانه تشریح می گردد.

مطالب مرتبط و تکمیلی دیجیتال ساینیج (Digital Signage)

پروژه های انجام شده دیجیتال ساینیج (Digital Signage)