لیست سوالات متداول درباره Digital Signage، IPTV و ...

آی پی تی وی ( IPTV ) چیست؟

راهکار آی پی تی وی یا IPTV عبارت است از ارائه سرویس‌های چند رسانه‌ای همچون تلویزیون، رادیو، فیلم، سریال، موزیک و ... و همچنین سرویس‌های ارزش افزوده (Value-Added Services) همچون آب و هوا، اخبار، فروشگاه‌، بازی، تبلیغات، اطلاعات متنوع و .... با بهترین کیفیت بر روی بستر شبکه IP مدیریت شده. از راهکار IPTV به عنوان تلویزیون تعاملی نیز یاد می‌شود زیرا برخلاف تلویزیون سنتی، کاربر می‌تواند به انتخاب خود به مشاهده شبکه‌های تلویزیونی پرداخته و با استفاده از ماشین زمان ( Time Shift ) و یا لیست برنامه‌های شبکه (بر مبنای راهنمای الکترونیکی برنامه‌ها یا EPG ) به تماشای برنامه‌های گذشته کانال تلویزیونی مورد نظر خود بنشیند و یا با استفاده از امکان پخش محتوای درخواستی از لیست گسترده‌ای از فیلم‌ها، سریال‌ها و یا موزیک‌های موجود در سیستم برخوردار شود.
شرکت کاماسیستم به عنوان اولین مجری سیستم IPTV تجاری کشور مفتخر است به عنوان شرکت دانش بنیان تولیدی، علاوه بر اجرای 5 پروژه ملی و نمونه موفق صادرات، بیشترین سهم را در پروژه های IPTV کشور به خود اختصاص دهد و به عنوان پشتاز در این عرصه فعالیت نماید.
 

راهکار آنتن مرکزی  (SMATV) چیست؟

راهکار آنتن مرکزی (Satellite Master Antenna Television یا به اختصار SMATV) عبارت است از دریافت سیگنال کانال‌های تلویزیونی و رادیویی به صورت مرکزی و تقویت، تقسیم و انتقال این سیگنال‌ها عموما از طریق کابل کواکسیال ( Coaxial ) به ست تاپ باکس ( Set-top box یا به اختصار STB ) یا دریافت کننده‌ها ( Receiver ).

 تفاوت راهکار IPTV با راهکار آنتن مرکزی چیست؟

آنتن مرکزی در واقع همان تلویزیون سنتی است که به صورت یک طرفه و غیر تعاملی است که تنها نیاز به نصب تعداد زیادی دیش و آنتن را برطرف می‌سازد ولی در مقابل نیاز به کابل کشی کواکسیال به صورت اختصاصی را در تمام ساختمان دارد. اما راهکار آی پی تی وی یا IPTV بر روی زیرساخت شبکه ساختمان، در کنار دیگر راهکارها همچون تلفن ( VoIP یا Voice over Internet Protocol )، اینترنت و سایر خدمات اطلاعاتی قابل اجرا است و علاوه بر ارائه شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی به صورت تعاملی، خدمات دیگری چون پخش محتوای فیلم، سریال و موزیک درخواستی و انواع خدمات ارزش افزوده را با تعریف سطوح دسترسی گوناگون برای کاربران فراهم می‌سازد. علاوه بر این امکان درآمدزایی از فروش انواع محتوا و همچنین پخش تبلیغات نیز در راهکار IPTV وجود دارد.

راهکار OTT چیست؟

راهکار OTT ( Over-the-top ) یا به عبارت بهتر OTT Streaming عبارت است از ارائه سرویس‌های چند رسانه‌ای همچون تلویزیون، رادیو، فیلم، سریال، موزیک بر روی بستر اینترنت ( یا شبکه محلی مدیریت نشده ) بدون درنظر گرفتن، مقیاس، ساختار، تجهیزات درگیر و چگونگی پراکندگی نودهای شبکه. به عنوان نمونه‌های از سرویس‌های مبتنی بر راهکار OTT می‌توان از تلویزیون اینترنتی (OTT Television / Internet Television / Streaming Television ) همچون iTunes، YouTube، Amazon Fire TV، Netfilix، Apple TV، پیام‌رسانی اینترنتی ( OTT Messaging / Instant Messaging / Online Chat ) و تلفن اینترنتی ( OTT Voice Calling / VoIP  ) همانند نرم‌افزارهای Viber، WeChat، Skype، WhatsApp، Telegram و Google Allo نام برد.

تفاوت راهکار IPTV با راهکار OTT چیست؟

راهکار IPTV بر روی بستر شبکه مدیریت شده اجرا شده و انتقال محتوای صوتی و تصویری با کیفیت بالا و بدون تاخیر برای تمام دریافت کنندگان انجام می‌شود. در مقابل راهکار OTT بر روی شبکه مدیریت نشده همچون اینترنت اجرا شده و انتقال محتوای صوتی و تصویری با کیفیت‌های گوناگون و همچنین تاخیر متغیر بین یک تا 90 ثانیه برای دریافت کنندگان با پهنای باند و انواع گیرنده‌ها همچون تلوزیون، ست تاپ باکس، تلفن همراه و غیره انجام می‌شود.

راهکار IPTV از چه قسمت هایی تشکیل شده است؟

راهکار IPTV از سه قسمت سرورها یا Headend، بستر شبکه و دستگاه گیرنده تشکیل شده است.

سرورهای مورد استفاده در بخش Headend راهکار IPTV چیست؟

بخش Headend راهکار IPTV از سه سرور میان‌افزار (به عنوان واسط کاربری قابل مشاهده بر روی تلویزیون)، پخش زنده کانال‌های تلویزیونی و رادیویی و پخش محتوای درخواستی (فیلم، سریال و موزیک) تشکیل شده است.

از سرور مجازی در راهکار IPTV می‌توان استفاده کرد؟

بله، در صورتی که حداقل منابع و خصوصیات مورد نیاز راهکار IPTV مهیا باشد.

آیا راهکار IPTV نیاز به اینترنت دارد؟

خیر. برای پخش کانال‌های زنده تلویزیونی و رادیویی از سرور پخش زنده ( با نام تجاری سهند )، برای پخش محتوای درخواستی فیلم و سریال و موزیک از سرور VOD ( با نام تجاری الوند ) و برای ارائه دیگر سرویس ها از سرور میان‌افزار استفاده می‌شود که هر سه سرور در شبکه محلی (LAN) مجموعه قرار دارند. البته در صورت نیاز به نمایش آب و هوا، سرخط خبرها، نرخ طلا و ارز و مواردی از این قبیل می‌توان از پهنای باند محدود اینترنت فقط بر روی سرور استفاده کرد.

بستر شبکه مورد نیاز یا زیرساخت لازم جهت پیاده‌سازی راهکار IPTV چیست؟

از زیرساخت‌های مبتنی بر کابل مسی Cat5 Cables, Cat6 Cables, Cat7 Cables، فیبر نوری Optical Fiber Cable همچون انواع شبکه‌های PON یا GPON, EPON, GEPON, 10G-EPON، زوج سیم مسی یا همان خطوط تلفن با استفاده از DSLAM یا به عبارت بهتر بستر DSL و شبکه بیسیم یا WI-FI می‌توان برای راه‌اندازی راهکار آی پی تی وی استفاده کرد.

آیا از همه انواع تلویزیون ها و ست تاپ باکس ها می‌توان به عنوان دستگاه گیرنده در راهکار IPTV استفاده کرد؟

خیر. تلوزیون‌های سری Hospitality، تلویزیون های هوشمند (Smart TV) و ست تاپ باکس هایی (STB) که حداقل قابلیت های لازم در راهکار IPTV را داشته باشند را می‌توان در این راهکار مورد استفاده قرار داد.

چه سرویس‌های ارزش افزوده ای در راهکار IPTV وجود دارد؟

این سرویس ها بسیار گسترده بوده و براساس تفاوت های ساختاری و درخواست هر هتل، بیمارستان، مجتمع مسکونی و تجاری و یا ارگان انتخاب و ویژه‌سازی می‌گردند. برای نمونه می‌توان مواردی همچون بازی ها، ارائه خدمات و توانایی ها، معرفی اماکن گردشگری شهر و منطقه، اپلیکیشن های مذهبی، اخبار، آب و هوا، کنترل مدیریت روشنایی و سرمایش اتاق، دوربین های مدار بسته، درخواست خودرو، سامانه ارائه تبلیغات و سامانه آمارگیری را نام برد.

راهکار IPTV در چه مکان‌ها و پروژه‌هایی کاربرد دارد؟

راهکار IPTV در مجتمع های مسکونی، هتل ها و بیمارستان ها بیشترین کاربرد را دارد.

راهکار آی پی تی وی در هتل چه کاربردی دارد و مزیت آن در مقایسه با آنتن مرکزی چیست؟

راهکار آی پی تی وی یا IPTV در هتل جهت ارائه سرویس تلوزیون زنده همراه با ماشین زمان ( Time Shift ) و دسترسی به آرشیو برنامه‌های گذشته، فیلم، سریال و موزیک درخواستی ( VOD یا Video On Demand ) و همچنین سرویس‌های ارزش افزوده ( Value-Added Services ) همچون آب و هوا، اخبار، فروشگاه‌، بازی، تبلیغات، اطلاعات متنوع و .... با بالاترین کیفیت راه‌اندازی می‌شود.
راهکار IPTV در مقایسه با راهکار آنتن مرکزی، علاوه بر ارائه سرویس‌های متنوع و فراوان، نیاز به کابل کشی مجزا نداشته و از بستر شبکه هتل استفاده می‌کند. همچنین با استفاده از راهکار IPTV و اتصال آن به سیستم هتلداری، می‌توان علاوه بر نمایش پیام خوش آمدگویی به میهمان در بدو ورود به اتاق، با تعریف سطوح دسترسی متفاوت برای انواع مهمان‌ها (ایرانی، خارجی، ویژه، تور، خانوادگی و ...) به ارائه کانال‌های تلویزیونی، محتوای درخواستی و سرویس‌های متفاوت برای هر گروه میهمان پرداخته و اقدام به درآمدزایی نمود.

راهکار آی پی تی وی در بیمارستان  چه کاربردی دارد و مزیت آن در مقایسه با آنتن مرکزی چیست؟

راهکار آی پی تی وی یا IPTV در بیمارستان جهت ارائه سرویس تلوزیون زنده همراه با ماشین زمان ( Time Shift ) و دسترسی به آرشیو برنامه‌های گذشته، فیلم، سریال و موزیک درخواستی ( VOD یا Video On Demand ) و همچنین سرویس‌های ارزش افزوده ( Value-Added Services ) همچون آب و هوا، اخبار، برنامه‌های آموزشی بیماران، فروشگاه‌، بازی، تبلیغات، اطلاعات متنوع و .... با بالاترین کیفیت راه‌اندازی می‌شود.
راهکار IPTV در مقایسه با راهکار آنتن مرکزی، علاوه بر ارائه سرویس‌های متنوع و فراوان، نیاز به کابل کشی مجزا نداشته و از بستر شبکه بیمارستان استفاده می‌کند. همچنین با استفاده از راهکار IPTV و اتصال آن به سیستم HIS بیمارستان، می‌توان با تعریف سطوح دسترسی متفاوت برای بیماران مختلف در بخش‌های بستری متفاوت (مراقبت‌های ویژه، جراحی، زنان و زایمان، اطفال، شیمی درمانی، داخلی، اعصاب و روان و ...) به ارائه کانال‌های تلویزیونی، محتوای درخواستی، فیلم‌های آموزشی مرتبط و سرویس‌های متفاوت برای هر گروه بیمار پرداخته و اقدام و علاوه بر ایجاد تجربه استفاده بهتر برای بیمار اقدام به درآمدزایی نیز نمود.

راهکار آی پی تی وی در مجتمع مسکونی چه کاربردی دارد و مزیت آن در مقایسه با آنتن مرکزی چیست؟

راهکار آی پی تی وی یا IPTV در مجتمع‌ های مسکونی جهت ارائه سرویس تلوزیون زنده همراه با ماشین زمان ( Time Shift ) و دسترسی به آرشیو برنامه‌های گذشته، فیلم، سریال و موزیک درخواستی ( VOD یا Video On Demand ) و همچنین سرویس‌های ارزش افزوده ( Value-Added Services ) همچون آب و هوا، اخبار، برنامه‌های آموزشی بیماران، فروشگاه‌، بازی، تبلیغات، اطلاعات متنوع و .... با بالاترین کیفیت راه‌اندازی می‌شود.
راهکار IPTV در مقایسه با راهکار آنتن مرکزی، علاوه بر ارائه سرویس‌های متنوع و فراوان، نیاز به کابل کشی مجزا نداشته و از بستر شبکه مجتمع استفاده می‌کند. امروزه در طراحی مجتمع های مسکونی بزرگ از بستر شبکه مبتنی بر IP به عنوان زیرساخت ارائه خدمات تلفن، تلوزیون، دوربین های مدار بسته و غیره استفاده می‌شود تا علاوه بر کاهش هزینه کابل کشی های متنوع برای انواع سرویس‌ها و امکان گسترش سریع و آسان، نگه‌داری تاسیسات ساختمان نیز با سهولت بیشتر و هزینه کمتر ممکن شود. راهکار IPTV در این بستر با ارائه سرویس‌های متنوع علاوه بر ایجاد تجربه استفاده بهتر برای ساکنین، با امکان ارائه برخط امکانات مجتمع همچون فروشگاه‌ها، کارواش، خدمات بهداشتی و امنیتی، ارسال پیام‌های عمومی و غیره اقدام به درآمدزایی نماید.

ملاک انتخاب راهکار IPTV مناسب چیست؟

یک راهکار IPTV کامل و استاندارد باید خصوصیات زیر را داشته باشد. گرچه ممکن است بعضی از این موارد ضروری به نظر نرسد اما عدم وجود آن‌ها و یا کارکرد نادرست هرکدام را می‌توان به عنوان گواهی بر غیر استاندارد بودن راهکار IPTV درحال بررسی در نظر گرفت که این موضوع می‌تواند در دراز مدت نارضایتی زیادی ایجاد کرده و عواقب مالی زیادی در فرآیند نگه‌داری داشته باشد.
1.    پخش تصاویر زنده بدون هیچگونه تاخیر
2.    عدم وجود محدودیت در تعداد پخش هم‌زمان کانال‌های رادیویی و تلوزیونی
3.    امکان Time Shift برای کانال زنده
4.    امکان EPG برای کانال زنده
5.    توانایی ارائه کانال زنده چند زبانه
6.    امکان NPVR برای کانال زنده. وجود امکان LPVR و عدم وجود NPVR نشانه ضعف سرور VOD است.
7.    امکان ارائه محتوای VOD چند زبانه صوتی و زیرنویس چند زبانه.
8.    امکان Trick Play برای محتوا فیلم، سریال و موزیک
9.    امکان ویژه‌سازی برنامه‌های ارزش افزوده و یا افزودن برنامه جدید براساس نیاز
10.    ارائه رابط کاربری چند زبانه با پشتیبانی از زبان‌های رایج و امکان افزودن زبان‌های دیگر
11.    عدم نیاز به استفاده از هر دو کنترل تلویزیون و ست تاپ باکس در راهکار مبتنی بر ست تاپ باکس
12.    ارتباط با سیستم هتلداری، سیستم HIS بیمارستانی و سیستم‌های دیگر مورد نیاز براساس استاندارد روز دنیا
 

چگونه می‌توان بهترین راهکار IPTV موجود را انتخاب کرد؟

با درخواست نصب راهکار IPTV به صورت پایلوت به مدت محدود در محل پروژه با تعداد مناسب گیرنده از ارائه دهندگان راهکار و بررسی دقیق خصوصیات آن راهکار.

شرکت کاماسیستم امکان ارائه دموی رایگان هر یک از سیستم های خود را در محل مجموعه شما ( حتی برای چند روز ) دارد. برای اطلاعات بیشتر به این لینک مراجعه کنید.

در راهکار IPTV چند نفر به صورت همزمان امکان مشاهده کانال‌های زنده را دارند؟

هیچ محدودیتی در تعداد مشاهده همزمان کانال‌های زنده وجود ندارد. حتی در صورت گسترش نیز محدودیتی ایجاد نمی‌شود. این قابلیت نتیجه استفاده از پروتکل‌های استاندارد پخش زنده در راهکار آی پی تی وی یا IPTV می‌باشد.

در راهکار IPTV چند نفر به صورت همزمان امکان مشاهده محتوای درخواستی فیلم، سریال و موزیک را دارند؟

تعداد مشاهده همزمان محتوای درخواستی به منابع سخت‌افزاری سرور VOD وابسته است. ضریب همزمانی استاندارد برای مشاهده محتوای درخواستی در هتل‌ها، بیمارستان‌ها و مجتمع‌های متفاوت است. بنابراین سخت‌افزار مورد نیاز، قبل از راه‌اندازی راهکار آی پی تی وی، با توجه به ضریب همزمانی استاندارد نوع پروژه به عنوان حداقل انتخاب می‌شود.

ارتباط راهکار IPTV با دیگر سیستم ها نظیر هتلداری، PMS، BMS، HIS و غیره از چه طریقی برقرار می‌شود؟

این نوع ارتباطات به صورت استاندارد از طریق سرویس‌های وب (Web Service) از نوع SOAP یا REST انجام می‌شود. به این ترتیب اطلاعات میهمان یا بیمار از سیستم‌های دیگر به راهکار IPTV فرستاده شده و همچنین اطلاعات مورد نیاز همچون ثبت درخواست ها و سفارش ها و هزینه های مربوطه میهمان یا بیمار به سیستم های دیگر ارسال می‌شود.